Canada, 2003, 99 min.
Regi:
Guy Maddin

Med:
Isabella Rossellini, Mark McKinney, Maria de Medeiros, Ross McMillan, David Fox

Salg:
Rhombus International Inc.
T: +1 416 971 7856
F: +1 416 971 9647
smacdonald@rhombusmedia.com


The Saddest Music in the World
The Saddest Music in the World
Mesterlig og surrealistisk utført i en sort-hvit stil som henter inspirasjon fra det musikalske melodrama fra filmens gullalder, er «The Saddest Music in the World» en visuell perle, et emosjonelt under fra Guy Maddin, en av de mest distinkte og spennende regissører vi har i dag.
Under den store depresjonen i 1933 utlyser den lokale øl-baronessen i Winnipeg, Lady Port-Huntly (Isabella Rossellini), en pris på 25.000$ til den som kan fremføre verdens tristeste sang. Dette får musikere fra alle verdens hjørner til å strømme til den kanadiske småbyen. Alle synger de for sin kjærlighet og sine drømmer og skaper for oss en fest for sansene, i Guy Maddins fantastiske, kunstige univers.
Filmen er basert på et orginalmanus av Kazuo Ishiguro.

«I want to unlearn how to watch movies; I want to flip dyslexically the images of my film to jangle their readability for the viewers; I want to re-create the thrill I felt as a boy when I finally recognized three words in a row!» -Guy Maldin / hentet fra hans produksjonsdagbok, serialisert i VillageVoice.

Regissør
Guy Maddin er en energisk og original regissør, kjent for å teste ut grensene for genre. Siden debuten «The Dead Father» (1985) har han høstet en rekke internasjonale filmpriser, blant annet fikk han den internasjonale Emmy-prisen for «Dracula – Pages from a Virgin’s Diary» (2002).
Visningstider:
Lørdag, 22. nov 19:00 mange billetter ledig
[Filmens Hus Lillebil]

Søndag, 23. nov 17:00 mange billetter ledig
[Filmens Hus Tancred]

Tirsdag, 25. nov 21:00 mange billetter ledig
[Klingenberg 2]


Gjester
Mark PeransonKinoer
Filmteatret
Klingenberg 2
Filmens Hus Tancred
Filmens Hus Lillebil
Cinema Neuf
Rockefeller