USA, 2004, 78 min.
Regi:
Shane Carruth

Med:
Shane Carruth, David Sullivan, Casey Gooden, Anand Upadhyaya

Salg:
Conquistador Entertainment
info@conquistador-ent.com


Primer
Primer
Fire menn (oppfinnere, ingeniører, teknologinerder) adresserer konvolutter til potensielle investorer. De fire har sammen funnet opp og bygd... noe. En viktig oppfinnelse for menneskeheten, kanskje den viktigste av dem alle. Men hva gjør den? De vet ikke helt. Ting tyder på at tiden oppfører seg annerledes inni konstruksjonen deres. Er det en tidsmaskin? Vi vet ikke. De vet ikke. Men ønsket om å legge det store gullegget, å håve inn enorme pengesummer, driver dem videre, og nører opp under den uunngåelige konflikten, som vil komme til å gå på både vennskapet og den mentale helsen løs.
Med Pi, La Jetée og Kubrick som viktigste referansepunkter, har regissør, manusforfatter, hovedrolleinnehaver, produsent, fotograf, klipper og komponist Shane Carruth begått en drivende intens og spennende science fiction-thriller for knappe 7000 dollar. Et imponerende prosjekt, som velfortjent fikk prisen for beste spillefilm på årets Sundance-festival.

Regissør
Shane Carruth ble født i Myrtle Beach, South Carolina. Carruth utdannet seg innen matematikk, sluttet umiddelbart i alle ingeniørjobbene etter endt skolegang, og bestemte seg for å lære alt om filmproduksjon i stedet. Primer er hans første film.
Visningstider:
Fredag, 26. nov 17:00 få billetter ledig
[Filmens Hus Tancred]

Lørdag, 27. nov 18:00 mange billetter ledig
[Cinema Neuf]

Søndag, 28. nov 21:15 få billetter ledig
[Klingenberg 2]


Offisiell site:
www.primermovie.com/...


Kinoer
Cinema Neuf
Filmens Hus Lillebil
Filmens Hus Tancred
Filmteatret
Klingenberg 2
Klingenberg 3