USA, 2003, 106 min.
Regi:
Jonathan Caouette

Med:
Jonathan Caouette, Rosemary Davis, Adolph Davis, Michael Cox

Salg:
WellspringTarnation
Tarnation
Tarnation er en sterk dokumentarfilm om Jonathan Caouette og hans oppvekst i en vanskeligstilt familie. Filmen er redigert i iMovie med et budsjett på drøye to hundre dollar og var årets sensasjon i Sundance og ved Cannes-festivalen. Helt fra han var elleve år har Caoette samlet på filmopptak, telefonsvarbeskjeder, dagboknotater og bilder av seg selv. 30 år gammel får han beskjed om at hans mor har forsøkt å ta sitt eget liv. Det er denne hendelsen som leder ham til å sette sammen bitene av sitt liv til en film om sin oppvekst.
Det blir en tøff oppgave, for det er en dyster familiehistorie han avdekker. En voldtekt i Chicago, narkotikamisbruk, en barnevernssak og overgrep fra fosterforeldre. Caouette selv har slitt med psykiske lidelser, og han finner dette igjen i sin mor og sin bestefar.
Det er en urovekkende og dypt rørende film, men her er også mye humor. Filmen setter en ny standard for selvbiografisk dokumentarfilm.

Regissør
Jonathan Caouette ble født og vokste opp i Houston, USA. Han har vært skuespiller i flere teateroppsetninger og i reklamefilmer. Hans mange kortfilmer omfatter The Ankle Slasher (1987), The Techniques and Science of Eva (1988), Pig Nymph (1990), The Hospital (2001) og Fame (2002)
Visningstider:
Torsdag, 25. nov 19:20 mange billetter ledig
[Filmens Hus Tancred]

Fredag, 26. nov 18:00 mange billetter ledig
[Cinema Neuf]

Lørdag, 27. nov 21:00 mange billetter ledig
[Klingenberg 2]


Offisiell site:
www.i-saw-tarnation.com/...


Kinoer
Cinema Neuf
Filmens Hus Lillebil
Filmens Hus Tancred
Filmteatret
Klingenberg 2
Klingenberg 3