Argentina, 2004, 105 min.
Regi:
Enrique Piñeyro

Med:
Enrique Piñeyro, Mercedes Morán, Alejandro Awada

Salg:
Aquafilms
produccion@aquafilms.com.ar
www.aquafilms.com.ar

Whisky Romeo Zulu
Whisky Romeo Zulu
I 1999 styrtet et Boeing 737-fly i sentrum av Buenos Aires. 67 mennesker omkom i ulykken. Tre måneder tidligere hadde The New York Times trykket et brev av Enrique Piñeyro hvor han kritiserte det argentinske flyselskapet LAPA for elendig sikkerhet. Piñeyro var tidligere ansatt i selskapet som flykaptein, men var dårlig likt fordi han åpenlyst protesterte mot selskapets neglisjering av viktige sikkerhetstiltak.
Filmen er en detaljert fortelling om begivenhetene som ledet opp til tragedien. Den er skrevet og regissert av Enrique Piñeyro, og han spiller også rollen som seg selv. Vi følger Piñeyro i kampen mot flyselskapet som er villige til å gå over lik for profitt. En gripende debutfilm, og en grøssende beskrivelse av baksidene ved et kapitalistisk samfunn.


Regissør
Enrique Piñeyro arbeidet som flykaptein for LAPA (Linea Aerea Privada Argentina) før han ble skuespiller. Han har tidligere spilt i filmene Waiting for the Messiah (2000) av Daniel Burman, Sleeping in the Sun (2003) av Alejandro Chomski og Sons and Daughters (2001) av Marco Bechis. Whisky Romeo Zulu er hans regidebut.
Visningstider:
Fredag, 26. nov 18:45 mange billetter ledig
[Filmens Hus Tancred]

Lørdag, 27. nov 21:00 mange billetter ledig
[Filmteatret]

Søndag, 28. nov 18:30 mange billetter ledig
[Klingenberg 2]Kinoer
Cinema Neuf
Filmens Hus Lillebil
Filmens Hus Tancred
Filmteatret
Klingenberg 2
Klingenberg 3