Gjester

Jørgen Tjemsland
Jørgen Tjemsland (født 1970) har tidligere regissert kortfilmen Jenta og fisken (2000), som handler om en ung jente som jakter på kjærligheten og får en mann på kroken en dag hun er ute og fisker. I tillegg har han regissert dokumentarfilmen Et bedre liv (1999), kortfilmen Sjokoladesaus (2003) samt flere musikkvideoer. Tjemsland jobber også som skuespiller og har hatt oppdrag for både Rogaland teater, Haugesund teater og Det norske teatret.
»HOPE ISLAND


Miranda July
Miranda July, født i Vermont i 1974, er performance-, lyd- og videokunstner bosatt i Los Angeles. Hennes kortfilm Nest of Tens ble vist på Whitney museums Biennial i 2002, og hun har skrevet noveller for The Paris Review og The Harvard Review. Me You and Everyone We Know er hennes spillefilmdebut.
»ME AND YOU AND EVERYONE WE KNOW


Sam Dunn, Scot McFadyen
Sam Dunn har studert antropologi og jobbet som musikkskribent og -produsent for filmen Fubar (2002). Metal: A Headbanger’s Journey er hans debut som manusforfatter, regissør og produsent. Scot McFadyen bor i Toronto. Han har jobbet som musikkredaktør og -produsent for Ginger Snaps (2000), Picture Claire (2001), Fubar (2002) og Siblings (2004). Metal: A Headbanger’s Journey er hans debut som manusforfatter, regissør og produsent.
»METAL: A HEADBANGER'S JOURNEY


Manel Mayol
Manel Mayol har 15 års bakgrunn fra dokumentarfilm. Han har arbeidet for flere ulike TV- og produksjonsselskap i Spania og mye av hans arbeid har blitt vist både i Europa og USA. www.switchoffthemovie.com
»SWITCH OFF


Kari Anne Moe
Kari Anne Moe (f. 1976) er fra Sandefjord og har studert dokumentarregi ved Film- og TV-Akademiet, og gått dokumentarfilmlinjen ved Høgskulen i Volda (uteksaminert våren 2005). Hun var leder for Den Norske Dokumentarfilmfestivalen i 2005. Tamburinmannen er Kari Anne Moes debut som regissør.
»THE TAMBOURINE MAN


Keith Beauchamp
Keith Beauchamp har bakgrunn fra studier innen strafferett, og arbeid med produksjon av musikkvideoer. I 1999 stiftet han produksjonsselskapet Till Freedom Come Productions. Han har viet 9 år til å strebe etter rettferdighet for Emmett Till.
»THE UNTOLD STORY OF EMMETT LOUIS TILL


Mike Mills
Mike Mills, født i Los Angeles i 1966, jobber som filmskaper og grafisk designer. I de siste femten årene er han blitt verdenskjent som regissør av flere musikkvideoer (for bl.a. Air og Moby), dokumentarfilmer og reklamefilmer. Han har også laget grafisk design for klesmerket X-Logo og for band som Sonic Youth, Beck, Elliott Smith og Beastie Boys. Thumbsucker er hans spillefilmdebut. Mike Mills er en av festivalens gjester.
»THUMBSUCKER


Keven McAlester
Keven McAlester er tidligere musikk-journalist, og regidebuterer med You’re Gonna Miss Me.
»YOU'RE GONNA MISS ME