USA, 2005, 134 min.
Regi:
Ang Lee

Med:
Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williams

Salg:
Focus Features

www.focusfeatures.com

BROKEBACK MOUNTAIN
BROKEBACK MOUNTAIN
Årets gulløvevinner i Venezia.
Brokeback Mountain er basert på Annie Proulx' novelle. Manusforfattere og regissør har beholdt både tonen og detaljene fra novellen, og det røffe Wyoming-landskapet danner et slående bakteppe for fortellingen. Resultatet er en vakker og bitter kjærlighetshistorie.
En sommer i 1963 møtes to unge rancharbeidere da de blir leid inn for å passe storfe på Brokeback Mountain, det vakreste grønne området i Wyoming. Mennene er tvilende til hverandre i begynnelsen, men blir snart gode venner. Snart kommer en sterk seksuell opplevelse som glir inn i en drømmelignende, romanse. Men sommeren går over, de skiller lag og går hver til sine liv. Senere møtes de og begir seg ut på et livslangt kjærlighetsforhold mettet av forbudt begjær. Sterke skuespiller-prestasjoner og poetisk gripende regi fra mesteren Ang Lee.


Regissør
Ang Lee er født i Taiwan i 1954. Han debuterte som spillefilmregissør i Taiwan med Pushing Hands i 1992. The Wedding Banquet (1993) ble Oscar-nominert i klassen for beste utenlandske film. Spis drikk mann kvinne (1994) var en taiwansk-amerikansk samproduksjon. Siden har Lee hovedsakelig jobbet i USA og England, og laget filmene Fornuft og følelser (1995), The Ice Storm(1997), Ride with the Devil (1999), Snikende tiger, skjult drage (2000) og HULKEN (2003).
Visningstider:
Søndag, 20. nov 19:15 få billetter ledig
[Filmens Hus Tancred]


Offisiell site:
www.brokebackmountain.com