Korea, South, 2005, 134 min.
Regi:
Seung-wan Ryoo

Med:
Min-sik Choi, Seung-beom Ryu

Salg:
Show East
luna@showeast.co.kr
www.showeast.co.kr

CRYING FIST
JUMEOGI UNDA
To boksere, to skjebner, en boksering. Regissør og manusforfatter Seung-wan Ryoo snur opp ned på boksefilmens innarbeidede konvensjoner. Min-sik Choi spiller den tilårskomne bokseren, som etter engang å ha vært måtelig god, nå opplever at både karrieren og livet er på hell.
Seung-beom Ryoo spiller den småkriminelle jyplingen som i fengsel oppdager et latent talent for boksing. Sakte men sikkert bokser de seg begge på vei opp og tilbake til et verdig liv, og ved veiens ende venter den store matchen. Hvem heier du på?
Crying Fist tok velfortjent med seg FIPRESCIs kritikerpris hjem fra årets Cannesfestival, og er et knallsterkt comeback for regissør Ryoo. Etter å ha markert seg på internasjonalt med Die Bad, sløste han bort talentet sitt på tøysefilmen Arahan. Med Crying Fist beviser han derimot ettertrykkelig at han er et talent å holde øye med.


Regissør
Seung-wan Ryoo ble født i 1973, og debuterte i 2000 med den voldsomme ungdomsfilmen Die Bad. Han fulgte opp debuten med den minst like hardtslående No Blood, No Tears (2002), som etablerte ham som en kommersiell regissør. Deretter kom fantasy/actionkomedien Arahan (2004), og nå sist Crying Fist (2005).
Visningstider:
Torsdag, 17. nov 19:00 mange billetter ledig
[Cinema Neuf]

Lørdag, 19. nov 21:00 mange billetter ledig
[Eldorado 1]

Søndag, 20. nov 20:30 mange billetter ledig
[Eldorado 2]


Offisiell site:
www.fist2005.com/...