Hungary, 2004, 87 min.
Regi:
Áron Gauder

Med:
L.L. Junior, László Szacsvay, Gyözö Szabó

Salg:
SzimplaFilm
szimpla@cine.hu
www.cine.hu

THE DISTRICT!
NYOCKER!
Med den spesielle animasjonsteknikken og den friske humoren kan man kalle The District! for den øst-europeiske versjonen av South Park. Den smarte satiren er ikke redd for å krysse grensene når det kommer til rase, politikk, sex og sosial status.
Unge Richies bestefar forteller om sin livsfilosofi og mener at for å få en kvinne må man ha penger. Av dette utarbeider Richie sitt eget regnestykke: Penger = fred & kjærlighet. Av dette forstår han at for å lage fred i nabolaget trenger man penger. Og hvem har penger? Folk med olje, selvsagt.
Richie og vennene hans bygger en tidsmaskin, reiser tilbake til Steinalderen og ordner det slik at mammuter blir begravd på området de bor. Så returnerer de til nåtiden for å høste fruktene av det fossile brennstoffet. Men oljefeltene tiltrekker oppmerksomhet fra det internasjonale samfunn. Ungarsk kultfilm,rå og realistisk med politisk ironi. The District! fikk prisen for beste film ved animasjonsfilmfestivalen i Annecy 2005.

Regissør
Áron Gauder er kjent for sine animasjonsteknikker, der han blander ulike medier. The District! (2004), er basert på hans animerte tv-serie med samme navn.
Visningstider:
Fredag, 18. nov 21:00 mange billetter ledig
[Eldorado 1]

Lørdag, 19. nov 21:30 mange billetter ledig
[Filmens Hus Tancred]

Søndag, 20. nov 19:00 mange billetter ledig
[Cinema Neuf]