USA, 2005, 93 min.
Regi:
George Clooney

Med:
David Strathairn, Robert Downey Jr., Patricia Clarkson, George Clooney

GOOD NIGHT, AND GOOD LUCK
GOOD NIGHT, AND GOOD LUCK
Oslo Internasjonale Filmfestival er glade for å kunne presentere den sterkt prisbelønte Good Night, And Good Luck, i regi av George Clooney som årets åpningsfilm.
Året er 1953, amerikansk fjernsyn er fortsatt i sin spede barndom og den godt ansette nyhets-journalisten Edward R. Murrow (glitrende spilt av David Strathairn) er ankermann for det populære aktualitetsprogrammet «See it now» på tv-kanalen CBS. Murrow og produsenten Fred Friendly (spilt av George Clooney), jobber også med et program som tar for seg dagens nyheter, i tilegg til å være vert for prateprogrammet «Person to Person». 
Nyhetsrommet til CBS er en maurtue i konstant aktivitet med sekretærer som skriver på skrivemaskiner, tikkende maskiner og kamerateam som haster avgårde. Murrow har en dedikert stab av reportere, flere blir senere selv tv-legender.
Murrows åpne kamp mot senator Joseph McCarthys svartelistingskampanje blir en spennende politisk thriller om mot og patriotisme.
Klart en av de beste filmene noensinne om nyhetsmedia og en effektiv hyllest til den legendariske nyhetsmannen Edward R. Murrow.
Ved verdenspremieren I Venezia, hentet den hjem kritikerprisen, pluss priser for beste skuespiller og beste manus. Tidligere i høst åpningsfilm ved New York Film Festival og avslutning ved London Film Festival.


Regissør
George Clooney er mest kjent som skuespiller, blant annet for roller i filmene Ocean’s Twelve, Ocean's Eleven, O Brother, Where Art Thou? (Golden Globe beste skuespiller), Three Kings, Out of Sight.
Clooney regidebuterte med i 2002 med Confessions of a Dangerous Mind.
Startet sammen med Steven Soderbergh film- og tv-selskapet Section Eight.

Visningstider:
Torsdag, 17. nov 18:30 utsolgt!
[Eldorado 5]


Offisiell site:
www.goodnightandgoodluck.com