China, 2005, 123 min.
Regi:
Xiaoshuai Wang

Med:
Yuanyuan Gao, Bin Li, Yang Tang, Xueyang Wang

Salg:
Fortissimo Films
info@fortissimo.nl
www.fortissimo.nl

SHANGHAI DREAMS
QING HONG
Shanghai Dreams vant juryens pris under årets filmfestival i Cannes. Handlingen er lagt til tidlig på 1980-tallet, og skildrer forhold som resultat av Kinas omplasseringspolitikk på 1960-tallet. Politikken oppmuntret urbane familier til å forlate sine hjem for å bosette seg i fattigere grenseområder, tanken var å utvikle lokal industri og utvide Kinas industrinettverk.
Shanghai Dreams er en film om den første kjærlighet. Filmens protagonist 19 år gamle Qinghong(Gao Yuanyuan) kommer fra en typisk emigrant familie som flyttet fra hjembyen Shanghai til Guizhou provinsen på midten av 1960-tallet. Qinghong har alle sine venner i Guizhou og hun opplever også sin aller første forelskelse. Problemet er bare at hennes far er ivrig etter å flytte tilbake til Shanghai, og bestemt på å gjøre slutt på hennes drøm om å bli boende i Guizhou. Hvordan kan de leve sammen når de ikke deler den samme drømmen.


Regissør
Wang Xiaoshuai ble født Shanghai i 1969. Han er utdannet ved Beijing Film Akademi og har regissert Drifters(2003), After War(2002), Beijing Bicycle(2001) og So Close to Paradise(1998).

Visningstider:
Fredag, 25. nov 21:00 mange billetter ledig
[Eldorado 1]

Søndag, 27. nov 21:00 mange billetter ledig
[Eldorado 1]