USA, 2005, 109 min.
Regi:
Alex Gibney

Med:
John Beard, Jim Chanos, Carol Coale, Peter Coyote

ENRON - THE SMARTEST GUYS IN THE ROOM
ENRON - THE SMARTEST GUYS IN THE ROOM
Enron—The Smartest Guys in the Room er dokumentarfilmen om en av de største skandalene som noen gang har rammet amerikansk forretningsliv. Den er basert på suksessboken skrevet av Fortune-journalistene Bethany McLean og Peter Elkind, og forteller historien om en liten gruppe ledere i USAs syvende største firma som nesten klarte å svindle sine medarbeidere og sine investorer for over en milliard dollar. Dette er også en tragisk historie om menneskelig overflod, grådighet og mangel på moral. Intervjuer med flere av de involverte samt sjeldne lydopptak fra firmaet gir rammen for en høyst fengslende filmopplevelse. Filmen er blitt vist på flere internasjonale filmfestivaler, og vant Canal+-prisen på filmfestivalen i Deauville.
Businessthriller på høyt nivå. Med topp journalistisk grundighet gir Alex Gibney innsikt i den utrolige historien om Enron.


Regissør
Alex Gibney er filmskaper, produsent, skribent, og er ansvarlig for et titalls TV-produksjoner og dokumentarfilmer. Han har vunnet både Emmy- og Grammyprisen for sitt arbeid som produsent.
Visningstider:
Torsdag, 24. nov 21:15 mange billetter ledig
[Filmens Hus Tancred]

Fredag, 25. nov 18:30 mange billetter ledig
[Eldorado 1]

Søndag, 27. nov 18:30 mange billetter ledig
[Eldorado 2]


Offisiell site:
www.enronmovie.com