Sweden, 2004, 96 min.
Regi:
Gunnar Källström, Michal Leszczylowsky

Med:
Michal Leszczylowsky

Salg:
Götafilm
gotafilm@gotafilm.se
www.gotafilm.se

REHEARSALS
REPETITIONER
Repetitioner var opprinnelig tenkt å bli en dokumentarfilm om arbeidet rundt teaterstykket «7:3», av og med regissør og forfatter Lars Norén. Høsten og vinteren 1998/1999 fulgte et filmteam forberedelsene. I stykket spiller tre innsatte fra en svensk straffeanstalt seg selv, og teater-stykket handler om deres møte med en forfatter som de innsatte etter hvert får god kontakt med. Denne kontakten blir komplisert da de innsatte forsvarer sine nazistiske ideologier.
I løpet av våren 1999 ble 100 innspilte timer redigert ned til en grovklippet versjon på tre timer. Sluttarbeidet måtte imidlertid utsettes da det ble kjent at en av de medvirkende innsatte var involvert i en rekke ran og i de tragiske politidrapene i Malexander i Sverige. Til sammen tok det sju år å ferdigstille filmen som blant annet er nominert til flere priser.
En enkel historie blir vist fra tre forskjellige vinkler: arbeidet til regissøren som besøker fengselet for å fortsette å øve inn stykket, tilståelsen til de innsatte og og selve framførelsen. Hva er ekte, hva er skrevet i manus? Grensene mellom virkelighet og fiksjon blir brutt til stadighet, og bedrar seeren. Dette prosjektet, som forårsaket opphetet debatt i svenske media, tar oss med til et uventet sted. Råsterk svensk dokumentar i verdensklasse.


Regissør
Michal Leszczylowski er en erfaren filmklipper med en rekke filmer bak seg, blant andre Lilja 4-Ever, Kopps, Thranes Metode, Jalla! Jalla!, Kristin Lavransdatter, Fucking Åmål og Zozo. Han bor i Stockholm.

Visningstider:
Fredag, 18. nov 21:15 mange billetter ledig
[Filmens Hus Lillebil]

Tirsdag, 22. nov 18:00 mange billetter ledig
[Eldorado 3]

Fredag, 25. nov 19:00 mange billetter ledig
[Cinema Neuf]