Japan, 2005, 132 min.
Regi:
Akihiko Shiota

Med:
Hosho Ishida, Yukiko Inoue, Kenji Mizuhashi

Salg:
BANDAI VISUAL CO., LTD
yuhara@visual.bandai.co.jp


CANARY
KANARIA
En av årets beste japanske filmer. Livet forandrer seg brått for 12 år gamle Koichi og søsteren hans når moren drar dem med seg inn i en religiøs sekt. Og verre blir det når sekten en dag
utfører et terrorangrep. Moren fordufter sammen med lederne og bestefaren kommer og tar med seg søsteren. Fast bestemt på å få tilbake søsteren rømmer Koichi fra barnehjemmet og setter kursen mot besteforeldrene som bor i Tokyo. Underveis støter han på og hjelper Yuki, en ung jente som flykter fra en mann som har tvunget henne ut i ungdomsprostitusjon. Sammen fortsetter de mot Tokyo.
Canary er, på samme vis som Shinji Aoyamas Eureka og Hirokazu Koreedas Distance, en sterk film om livet etter en rystende terrorhandling. Shiotas film utmerker seg spesielt, som vanlig, med usedvanlig sterke rolleprestasjoner fra de unge skuespillerne. Et mesterverk av en film.


Regissør
Akihiko Shiota ble født i Kyoto i 1961, og begynte som uavhengig filmprodusent allerede som student. Han regidebuterte i 1999 med Moonlight Whispers og Don't Look Back, og feide med seg de fleste nykommerprisene i Japan det året. Deretter fulgte Gips (2000), den prisvinnende Harmful Insect (2001) og box office-hit’en Resurrection (2002).
Visningstider:
Fredag, 18. nov 18:00 mange billetter ledig
[Eldorado 2]

Søndag, 20. nov 16:40 mange billetter ledig
[Filmens Hus Tancred]

Onsdag, 23. nov 21:00 mange billetter ledig
[Filmens Hus Lillebil]