USA, 2005, 81 min.
Regi:
Werner Herzog

Med:
Brad Dourif

Salg:
WERNER HERZOG FILM GMBH
worldsales@wernerherzog.com
www.wernerherzog.com

THE WILD BLUE YONDER
THE WILD BLUE YONDER
Filmen tar utgangspunkt i en hypotetisk situasjon: En gruppe astronauter i et romskip er i bane rundt Jorden, men de kan ikke vende tilbake fordi planeten vår har blitt ubeboelig. Grunnen vet vi ikke; det kan være en verdensomspennende krig, en ny sykdom utenfor vår kontroll eller dødelig stråling etter at ozonlaget er fullstendig ødelagt. Besetningen på romskipet må finne et mer beboelig sted der ute i verdensrommet og sender ut sonden Galileo. Men etter å ha sendt tilbake svært foruroligende data, må Galileo sendes ut på et selvmordsoppdrag.
Uten at vi har visst om det, har vi i flere tiår fått besøk fra det ytre rom. De har kommet fra en planet der alt er under vann, og deres forsøk på å skape et nytt samfunn på Jorden har så langt vært uten suksess. Filmen blir fortalt av en av disse besøkende, spilt av Brad Dourif. Gjennom ord og lyriske bilder viser han oss hvordan våre forsøk på å finne et nytt hjem et sted i verdensrommet er dømt til å mislykkes. Han forklarer hvordan Jorden tidligere var truet av utryddelse, og et bemannet fartøy ble sendt ut i det ytre rom for å lete etter andre bosteder. Oppdraget mislyktes.
Herzogs romfantasi bruker fantastisk musikk og magiske bilder til å skape et fantasiscenario. Dets underliggende beskjed forteller oss at vi må ta vare på vår mest kjære og uerstattelige eiendel: planeten vår.


Regissør
Werner Herzog ble født i München i 1942. Kultstatus som regissør for en lang rekke fantastiske filmer. Blant annet: Aguirre, eller Guds vrede (1972), Alle for seg og Gud mot alle (1974), Nosferatu (1978), Woyzeck (1979), Fitzcarraldo ( 1982), Mein Liebster Feind – Klaus Kinski (1999). OIFF viser i år: The White Diamond (2004), Grizzly Man (2005) og The Wild Blue Yonder (2005).
Visningstider:
Onsdag, 23. nov 19:15 mange billetter ledig
[Filmens Hus Tancred]

Søndag, 27. nov 16:50 mange billetter ledig
[Filmens Hus Tancred]


Offisiell site:
www.wildblueyonder.wernerherzog.com