USA/United Kingdom, 2005, 101 min.
Regi:
Dave McKean

Med:
Stephanie Leonidas, Gina McKee, Rob Brydon, Jason Barry

Salg:
Sony Pictures International

www.sonypictures.com

MIRRORMASK
MIRRORMASK
Dave McKean har i årevis vært en ledende stjerne innen grafisk design, med sin karakteristiske, vagt groteske og ofte imiterte collage-aktige stil. Nå har han endelig, sammen med sin kreative partner og manusforfatter Neil Gaiman, tatt steget fullt ut og laget sin første spillefilm. Og som forventet fra slikt hold, er det en film som byr på grenseløst flotte tablåer, en eventyrlig verden og en engasjerende historie som har flere allegoriske forankringer til den virkelige verden enn man kanskje først skulle tro.
Helena er en viljesterk 15-åring som motvillig opptrer på foreldrenes sirkus. Etter en voldsom krangel kollapser moren en kveld og ender på sykehus. Helena, overveldet av sorg, skyld og frykt, sovner og våkner i en mørk og bisarr drømmeverden befolket av groteske, vakre, hjelpsomme og truende mennesker og andre vesener. Og for å komme hjem igjen får hun vite at hun må finne noe som blir kalt Speilmasken.


Regissør
Dave McKean utdannet seg ved Berkshire College of Art and Design, og var allerede godt i gang med karrieren som profesjonell illustratør innen han var ferdig uteksaminert i 1986. Siden den gang har han etter hvert etablert seg som
et sentralt navn innenfor sin nisje, og har gjort hundrevis av plate- og bokomslag, illustrert bøker og flere tegneserier. Han har jobbet mye sammen med Neil Gaiman, på ting som Sandman-serien og bøkene Coraline og The Wolves in the Walls. Mirrormask er hans regidebut.
Visningstider:
Lørdag, 19. nov 19:15 mange billetter ledig
[Filmens Hus Tancred]

Søndag, 20. nov 18:00 mange billetter ledig
[Eldorado 3]

Onsdag, 23. nov 18:30 mange billetter ledig
[Eldorado 1]

Torsdag, 24. nov 19:00 mange billetter ledig
[Cinema Neuf]


Offisiell site:
www.sonypictures.com/...