Nyheter:

22 Oscarnominasjoner til filmer vist på Oslo Internasjonale Filmfestival 6.3.2006
Hele 22 Oscarnominasjoner ble gitt til filmer tidligere vist på Oslo Internasjonale Filmfestival.
Seks festivalfilmer samlet totalt 22 nominasjoner:
Brokeback Mountain (8, inkl.årets beste film. OIFF 2005)
Good Night, and Good luck. (6, inkl. årets beste film. Åpningsfilm OIFF 2005)
Walk the Line (5, inkl. til Joaquin Phoenix og Reese Witherspoon, for sine tolkninger av Johhny Cash og June Carter. OIFF 2005)
Sophie Scholls siste dager (årets beste ikke-engelskspråklige film. OIFF 2005)
Darwin's Nightmare (beste dokumentar. OIFF 2004)
Enron: The Smartest Guys in the Room (beste dokumentar. OIFF 2005)

Alle filmene, bortsett fra Enron:.., går nå på kino i Oslo.

Neste festival 6.3.2006
Kryss av på kalenderen!
Neste Oslo Internasjonale Filmfestival:
16.-26. november 2006

Først sett på Oslo Internasjonale Filmfestival: Darwin's Nightmare 6.3.2006
Den råsterke dokumentaren «Darwin's Nightmare», regissert av Hubert Sauper fra Østerrike, ble vist på Oslo Internasjonale Filmfestival i november 2004.
Vi feirer filmens Oscarnominasjon i år, og anbefaler alle som ikke har sett den til å løpe av sted til en kino som tilbyr visninger nå. Filmen går for tiden på kino i Oslo.

Møt filmregissører på Oslo Internasjonale Filmfestival 25.11.2005
Oppdatert liste over regibesøk den siste helgen inkludert introduksjoner og muligheter for spørspål fra publikum etter visningene.
Gjester: Miranda July, Mike Mills, Keith Beauchamp, Keven McAllester, Kari Anne Moe
Alle møter/visninger på Filmens Hus
FREDAG:
kl. 15.30 Keven McAllester møter publikum til visning en av You're Gonna Miss Me, ny sterk film om Roky Erickson.
kl. 19.00 Keith Beauchamp presenterer unikt materiale i The Untold Story of Emmett Louis Till.
LØRDAG:
kl. 13.00: Keven McAllester/You're Gonna Miss Me
kl.16.00: Miranda July/You and Me and Everyone We Know. Hun kommer for å svare på spørsmål fra publikum ettter visningen.
kl. 18.30: Mike Mills/Thumbsucker, presentasjon og svar på spørsmål fra publikum.
SØNDAG:
kl.16.30: Kari Anne Moe/Tamburinmannen.


Møt Mike Mills på Oslo Internasjonale Filmfestival 24.11.2005
Mike Mills, regissøren av Thumbsucker, vil være til stede, introdusere og svare på spørsmål i forbindelse med visninger av filmen. Lørdag på Tancred, Filmens Hus kl. 18.30. før han reiser videre til en filmfestival i Spania
Filmen har mottatt mange priser. Hovedrolleinnehaver Lou Taylor Pucci fikk pris for beste skuespiller både i Sundance og i Berlin. Mike Mills fikk pris for beste debutant på Kosmorama, og i Edinburgh.
Mike Mills er i tillegg til å være filmregissør, en av verdens mest berømte designere og videoregissører, med arbeid for Air, Beck, Sonic Youth, Elliott Smith, GAP, Adidas, Kim Gordon med mere.

Møt Miranda July på Oslo Internasjonale Filmfestival 24.11.2005
Miranda July, filmregissør og multimedia kunstner, vil innlede til dagens visning av Me and You and Everyone We Know på Filmens Hus kl. 18.50. Hun vil også komme til visningen av filmen på Filmens Hus lørdag kl.16.00, inkludert muligheter for spørsmål fra publikum etter visningen.Det finnes fortsatt billetter til visningen. Forsalg på Filmens Hus.
Filmen vant juryens pris i Sundance, og fire priser i Cannes, inkludert beste debutant og kritikerprisen. En fantastisk film alle MÅ se. Miranda July deltar også med en video på utstillingen Uncertain States of America på Astrup Fearnley Museet.

Møt Keith Beauchamp, regissøren av The Untold Story of Emmett Louis Till 23.11.2005
Regibesøk onsdag: THE UNTOLD STORY OF EMMETT LOUIS TILL
Den amerikanske regissøren Keith Beauchamp presenterer dokumentaren The Untold Story of Emmett Louis Till, på Filmens Hus, Tancred, kl. 17.00. Engelsk tale.
Dokumentar om omstendighetene rundt drapet på Emmett Louis Till. Drapet er av mange ansett som den virkelige katalysatoren for American Civil Rights Movement, og påvirket direkte den unge Martin Luther King, bokseren Muhammed Ali, forfattere som James Baldwin, Toni Morrison, Harper Lee, og artister som Bob Dylan (hans sang er med i filmen).
I 1955 sendte Mamie Till-Mobley sitt eneste barn, 14-årige Emmett, for å besøke slektninger i Mississippi. 8 dager senere ble Emmett bortført, brutalt slått og drept for et av de eldste tabuene i sørstatene, nemlig å tiltale en hvit kvinne i offentlighet. Drapsmennene ble raskt arrestert, men senere frikjent av en jury sammensatt av hvite menn. Hans død fikk oppmerksomhet fra nasjonale medier når hans mor ønsket at Emmett skulle begraves i åpen kiste for at verden skulle få se hva de hadde gjort med ham. Mange har studert drapet på Emmett siden da, og selv etter fem tiår fortsetter folk å bli fascinert av det urovekkende drapet. I 2004 bestemte det amerikanske justisdepartementet å gjenoppta etterforskningen, og nevnte denne filmen som viktigste drivkraft og utgangspunkt for deres etterforskning.
Keith Beauchamp har bakgrunn fra studier innen strafferett, og arbeid med produksjon av musikkvideoer. I 1999 stiftet han produksjonsselskapet Till Freedom Come Productions. Han har viet 9 år til å strebe etter rettferdighet for Emmett Till, og regnes som et av de største ikonene i dagens kamp mot rasisme og borgerrettigheter. I går ble det bestemt at hans arbeid med Emmett Till-filmen blir fortalt i en spillefilm som skal lages neste år.Regibesøk tirsdag kveld: THE UNTOLD STORY OF EMMETT LOUIS TILL og SWITCH OFF 22.11.2005
Regibesøk tirsdag kveld: THE UNTOLD STORY OF EMMETT LOUIS TILL
Den amerikanske regissøren Keith Beauchamp presenterer dokumentaren The Untold Story of Emmett Louis Till, på Filmens Hus, Tancred, kl. 19.00. Engelsk tale.
Dokumentar om omstendighetene rundt drapet på Emmett Louis Till. Drapet er av mange ansett som den virkelige katalysatoren for American Civil Rights Movement. I 1955 sendte Mamie Till-Mobley sitt eneste barn, 14-årige Emmett, for å besøke slektninger i Mississippi. 8 dager senere ble Emmett bortført, brutalt slått og drept for et av de eldste tabuene i sørstatene, nemlig å tiltale en hvit kvinne i offentlighet. Drapsmennene ble raskt arrestert, men senere frikjent av en jury sammensatt av hvite menn. Hans død fikk oppmerksomhet fra nasjonale medier når hans mor ønsket at Emmett skulle begraves i åpen kiste for at verden skulle få se hva de hadde gjort med ham. Mange har studert drapet på Emmett siden da, og selv etter fem tiår fortsetter folk å bli fascinert av det urovekkende drapet. I 2004 bestemte det amerikanske justisdepartementet å gjenoppta etterforskningen, og nevnte denne filmen som viktigste drivkraft og utgangspunkt for deres etterforskning.
Keith Beauchamp har bakgrunn fra studier innen strafferett, og arbeid med produksjon av musikkvideoer. I 1999 stiftet han produksjonsselskapet Till Freedom Come Productions. Han har viet 9 år til å strebe etter rettferdighet for Emmett Till.

Regibesøk tirsdag kveld: SWITCH OFF
Den spanske regissøren Manel Mayol presenterer sin sterke dokumentar, Switch Off (Apaga Y Vamanos) på Filmens Hus, Lillebil i kveld. Kl. 19.00. Spansk tale med engelske undertekster.
Om den pågående konflikten mellom det innfødte Mapuche-folket og vannkraftselskapet Endesea. Endesea er det fremste selskapet på vannkraft i Spania og Latin-Amerika, og et av de største på sitt område i verden. De er også pålagt et stort ansvar på bakgrunn av enorme mengder årlige CO2-utslipp. Regissør Manel Mayol skildrer kontroversielle metoder Endesea har tatt i bruk i forbindelse med utbyggingen av verdens tredje største demning i Chiles lengste elv, Biobío. Etter starten av utbyggingen av vannkraftverket har Endesea blitt beskyldt for brudd på menneskerettighetene, mens andre beskriver situasjonen som folkemord. Mapuchenes livskvalitet langs den økologisk og historisk viktige elven har blitt kraftig forstyrret og redusert. Mange har blitt tvangsflyttet og enkelte familier har levd 3 år uten elektrisitet, med bare stearinlys til belysning. Talsmenn for Mapuche-folket som fordømmer situasjonen blir systematisk forfulgt og dømt av det chilenske rettsapparatet. Ofte blir de dømt på bakgrunn av bevis fremført av vitner ikledd hetter og med stemmene forvrengt.Walk the Line/The Aristocrats: spesialvisninger på Rockefeller i kveld. 21.11.2005
Det er fortsatt noen ledige plasser til spesialvisningene på Rockefeller i kveld.
18.00: Walk the Line, kritikerrost film om Johnny Cash med Joaquin Phoenix og Reese Witherspoon i hovedrollene. 100% Cash på Mono rett etter visningen.
Kl. 21.15: The Aristocrats, genialt og morsomt, nå med norske tekster. Intro ved kjent norsk komiker.

Regibesøk mandag kveld: SWITCH OFF 21.11.2005
Den spanske regissøren Manel Mayol presenterer sin sterke dokumentar, Switch Off (Apaga Y Vamanos) på Filmens Hus i kveld. Spansk tale med engelske undertekster.
Om den pågående konflikten mellom det innfødte Mapuche-folket og vannkraftselskapet Endesea. Endesea er det fremste selskapet på vannkraft i Spania og Latin-Amerika, og et av de største på sitt område i verden. De er også pålagt et stort ansvar på bakgrunn av enorme mengder årlige CO2-utslipp. Regissør Manel Mayol skildrer kontroversielle metoder Endesea har tatt i bruk i forbindelse med utbyggingen av verdens tredje største demning i Chiles lengste elv, Biobío. Etter starten av utbyggingen av vannkraftverket har Endesea blitt beskyldt for brudd på menneskerettighetene, mens andre beskriver situasjonen som folkemord. Mapuchenes livskvalitet langs den økologisk og historisk viktige elven har blitt kraftig forstyrret og redusert. Mange har blitt tvangsflyttet og enkelte familier har levd 3 år uten elektrisitet, med bare stearinlys til belysning. Talsmenn for Mapuche-folket som fordømmer situasjonen blir systematisk forfulgt og dømt av det chilenske rettsapparatet. Ofte blir de dømt på bakgrunn av bevis fremført av vitner ikledd hetter og med stemmene forvrengt.


Møt filmregissører i kveld 20.11.2005
Siste visning på METAL - A Headbanger's Journey på Eldorado i kveld, og regissørene Sam Dunne og Scot Fadyen vil presentere filmen og svare på spørsmål etter visningen.
Vi har også besøk av regissøren på Bangkok Loco fra Thailand. Pornchai Hongrattanaporn har nettopp landet i Oslo, og vil kun være til stede på kveldens visning på Filmens Hus.

Alt utsolgt til Brokeback Mountain 19.11.2005
De siste billettene til Brokeback Mountain forsvant fredag ettermiddag. En 1/2 time før visningen på søndag deler vi ut kølapper for eventuelle restplasser. USA-premiere 9. desember. Norsk premiere 20. januar 2006.

OBS! Et begrenset antall billetter til Good Night, and Good Luck. vil bli lagt ut for åpent salg i dag, tirsdag. 15.11.2005
George Clooneys nye Good Night, and Good Luck. Der han både spiller en av hovedrollene og er ansvarlig for filmens regi, fikk med seg kritikerprisen i tillegg til pris for beste skuespiller og beste manus ved festivalen i Venezia i september. Seinere har den vært åpningsfilm ved filmfestivalen i New York og avslutning i London. Nordisk premiere og åpningsfilm i Oslo 17. november. Vanlig kinopremiere i slutten av februar 2006.

Topp 10 forsalg. Mange sikrer seg billetter til sine favorittfilmer. 13.11.2005
Flere filmer ser ut til å bli utsolgt før festivalen starter. Vær obs på at flere filmer vises kun en gang.
1. Brokeback Mountain
2. Walk the Line
3. The Aristocrats
4. MirrorMask
5. Thumbsucker
6. Kiss Kiss, Bang Bang
7. Me and You and Everyone We Know
8. Enron: The Smartest Guys in the Room
9. Be Here to Love Me – A Film About Townes Van Zandt
10.Metal: A Headbanger’s Journey

Billettinfo: Sjekk hovedmeny på toppen.

Billettsalg på Filmens Hus fra tirsdag 8.11. 6.11.2005
Billettsalget starter på Filmens Hus, Dronningens gate 16, tirsdag 8. november kl.12.00 i billettluka.
Salget åpent hver dag fra 12.00 - 21.00 til og med 27. november.

Billettsalg til Walk the Line og The Aristocrats har startet. 4.11.2005
Fullt billettsalg starter neste uke, men det vil være mulig å sikre seg billetter til våre visninger på Rockefeller mandag 21.11. Billetter til spesialvisningene av Walk the Line og The Aristocrats. Xtra forsalg i billettluke på Filmens Hus søndag 6.11 kl. 17.30 til 21.00

Programmagasinet kommer i dag. 4.11.2005
Programmagasinet (gratis) med all info om årets filmvisninger kommer fra trykkeriet i ettermiddag. Fredag 4. november. Først tilgjengelig i Filmens Hus, Dronningens gate 16. Seinere i Oslokinoer, Platekompaniet, Stockfleths kaffebarer, andre cafeer, barer, klubber, konsertsteder, butikker, bibliotek, universitet, høyskoler mm.