Film&Kino Stockfleth's Norsk Filminstitutt Bodin Oslo Kinomatografer First Hotels Dagsavisen smuglesning.no Glitch Productions Svein Kvamme This Way Design

GHOSTS OF ABU GHRAIB

En dokumentar som går i dybden på de psykologiske og politiske forutsetningene for utøvelsen av tortur. Filmen undersøker hvordan overgrepene som fant sted høsten 2003 i Abu Ghraib-fengselet i Irak har satt sine spor i USAs kollektive bevissthet. Om hvilke signaler begivenhetene i fengselet gir resten av verden om USA, landets regjering, militære og innbyggere. Filmen bygger på personlige vitnesbyrd fra overgripere, vitner og ofre, samt militære og faglig personell for å undersøke det psykologiske rammeverket som gjør vanlige mennesker til utøvere av grusomme handlinger. Filmen vant en Emmy-pris for beste dokumentarfilm i begynnelsen av september.

Regissør

Den prisbelønte produsenten, regissøren og manusforfatteren Rory Kennedy har sammen med kolleger grunnlagt det uavhengige produksjonsselskapet Moxie Firecracker. Kennedy har både produsert og regissert dokumentarer med søkelys på temaer som AIDS, menneskerettigheter, vold i hjemmet, fattigdom og rusmisbruk.

Offisiell site:
www.moxiefirecracker.com

VISNINGER

Lørdag, 17. nov 14:00 [Filmens Hus Lillebil] Kjøp i luka på Filmens Hus visninger ferdig
Mandag, 19. nov 19:00 [Filmens Hus Lillebil] Kjøp i luka på Filmens Hus visninger ferdig
Onsdag, 21. nov 21:00 [Filmens Hus Lillebil] Kjøp i luka på Filmens Hus visninger ferdig

INFO

Originaltittel:
GHOSTS OF ABU GHRAIB

USA2007 , 78 min.

Regi: Rory Kennedy

Med: