Film&Kino Stockfleth's Norsk Filminstitutt Bodin Oslo Kinomatografer First Hotels Dagsavisen smuglesning.no Glitch Productions Svein Kvamme This Way Design

I LOVE HIP HOP IN MOROCCO

Om hip hop-bevegelsen i Marokko, og veien fram til «I Love Hip Hop In Morocco», den første hip hop-festivalen i landet. Bli kjent med marokkanske rappere, DJer, breakdansere og graffitikunstnere. Møt dem hjemme, i studio og på gata. Vi møter DJ Key som brytes mellom sitt forhold til hip hop og sin hengivenhet til Islam. Rappegruppa H-Kayne er på vei mot berømmelse, men må balansere sin ærlighet med forholdet til sensur. Fatima er ei tøff skolejente som stolt rapper i en arabisk mannsverden. Filmen tar oss med på innsiden av en bevegelse som er på vei opp fra undergrunnen. Gjennom den får vi vite mer om Marokkos historie, konflikter, rivalisering og ikke minst refleksjoner rundt hip hop og dens fødested USA. Hip hop festivalen ble en kjempesuksess, med 35 000 tilskuere totalt i tre byer.

Regissør

Det kreative samarbeidet mellom Joshua Asen og Jennifer Needleman begynte på universitetet. Jennifer var DJ og Josuha arrangerte hip hop-kvelder. Jennifer har studert manusskriving, mens Joshua har forsket på amerikansk hip hops innflytelse på marokkansk kultur. Dette er deres første film.

VISNINGER

Tirsdag, 20. nov 21:10 [Filmens Hus Lillebil] Kjøp i luka på Filmens Hus visninger ferdig
Onsdag, 21. nov 17:00 [Filmens Hus Lillebil] Kjøp i luka på Filmens Hus visninger ferdig
Søndag, 25. nov 15:30 [Filmens Hus Lillebil] Kjøp i luka på Filmens Hus visninger ferdig

INFO

Originaltittel:
I LOVE HIP HOP IN MOROCCO

Morocco/USA2007 , 80 min.

Regi: Jennifer Needleman, Joshua Asen

Med: Khalid Douache, Ouassim Addoula, Fatima Medaoui