Film&Kino Stockfleth's Norsk Filminstitutt Bodin Oslo Kinomatografer First Hotels Dagsavisen smuglesning.no Glitch Productions Svein Kvamme This Way Design

4 MÅNEDER, 3 UKER OG 2 DAGER

SNIKSTART!!! Filmfestivalen snikstarter tirsdag 13. november med en spesialvisning av årets gullpalmevinner, i samarbeid med Oslo Kino og distributøren Arthaus. Regissøren Cristian Mungiu vil være til stede for en Q&A.

4 måneder, 3 uker og 2 dager er nok et eksempel på at Romania er den mest spennende europeiske filmnasjonen for tiden. Året er 1987 og vi befinner oss på slutten av Ceauşescus kommunistiske regime. De to venninnene Găbiţa og Otilia deler rom i Bucuresti. Găbiţa oppdager at hun er gravid, men har ingen mulighet til å ta vare på et barn. I en tid hvor selvbestemt abort er strengt forbudt, er en ulovlig abort eneste vei ut. Dermed setter hun sitt eget liv i fare. Dette er en intens og direkte film som ikke legger noe imellom. Med fantastiske skuespillere i front har Cristian Mungiu skapt et ærlig portrett av en mørk tid i Romanias historie. En tid hvor håp og vennskap var viktigere enn noen gang.

Regissør

Cristian Mungiu (f. 1968, Romania) debuterte med Occident (2002). 4 måneder, 3 uker og 2 dager er hans andre spillefilm, og den første rumenske filmen som har vunnet gullpalmen i Cannes.

VISNINGER

Mandag, 19. nov 21:00 [Eldorado 3] mange bill. igjen

INFO

Originaltittel:
4 LUNI, 3 SAPTAMANI SI 2 ZILE

Romania2007 , 113 min.

Regi: Cristian Mungiu

Med: Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov