Film&Kino Stockfleth's Norsk Filminstitutt Bodin Oslo Kinomatografer First Hotels Dagsavisen smuglesning.no Glitch Productions Svein Kvamme This Way Design

DEN ANDRE SIDEN

Fatih Akin følger opp den kritikerroste Mot veggen (2004) med en flott historie om tyske og tyrkiske mennesker som passerer og rører ved hverandres liv på ulike måter. Litteraturprofessoren Ayten er bindeleddet mellom de to kulturene. Med et bein plantet i den tyske litteraturen og det andre i sitt tyrkiske opphav, prøver å finne ut hvilket bein han står stødigst på. Hans nye samboer, Yeter, har en historie som av ulike grunner trekker ham enda nærmere Tyrkia. Den andre siden er en fabelaktig fortelling som berører og engasjerer, godt hjulpet av fantastiske skuespillere. Filmen vant pris for beste manus i Cannes i år.

Regissør

Fatih Akin ble født i Hamburg i 1973 av tyrkiske foreldre, noe som forklarer at tyrkiske innvandrere i Tyskland er et tilbakevendende tema i hans filmer. Etter å ha studert ved Hamburg's College of Fine Arts hvor han lagde sin første spillefilm i 1998, har han regissert langfilmene I Juli (2000), Mot veggen (2004) og musikkdokumentaren Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul (2005).

VISNINGER

Tirsdag, 20. nov 18:30 [Eldorado 3] mange bill. igjen
Tirsdag, 20. nov 21:00 [Eldorado 3] mange bill. igjen
Torsdag, 22. nov 21:00 [Eldorado 3] mange bill. igjen

INFO

Originaltittel:
AUF DER ANDEREN SEITE

Germany/Turkey2007 , 122 min.

Regi: Fatih Akin

Med: Nurgül Yesilçay, Baki Davrak, Tuncel Kurtiz