Film&Kino Stockfleth's Norsk Filminstitutt Bodin Oslo Kinomatografer First Hotels Dagsavisen smuglesning.no Glitch Productions Svein Kvamme This Way Design

THIS FILTHY WORLD

Regissør John Waters er blitt kjent som en forsvarer av den dårlige smak gjennom filmer som Pink Flamingo og Hairspray. Sistnevnte ble nylig refilmatisert som musikal med John Travolta i en sentral rolle. This Filthy World er en filmatisering av et live en-mannsshow med Waters. Waters er en erfaren og glimrende entertainer som forteller underholdende anekdoter om tidligere samarbeidspartnere som transvestitten Divine og den tidligere pornoskuespilleren Traci Lords. Homofile Waters skulle ønske at USA hadde en frivillig lesbisk hær (de hadde sikkert funnet Osama bin Laden) og foreslår radikale, seksuelle virkemidler for å få befolkningen til å lese mer (dersom noen ikke har noen bøker, ikke ligg med dem). Filmen gir også et innblikk i hans særegne filmunivers. Enten man elsker eller hater filmene hans, er de av mange ansett som et viktig subkulturelt bidrag til filmhistorien. John Waters gjestet Oslo Filmfestival i 1998. This Filthy World er obligatorisk for alle Watersfans.

Regissør

Stand-upkomiker og skuespiller Jeff Garlin er kjent for norske TV-seere gjennom prisbelønte serier som Mad About You og Ingen grunn til begeistring. For sistnevnte er han også medprodusent, og han har regissert en rekke dokumentarer for TV-selskapet HBO. This Filthy World er Garlins andre langfilm som regissør.

VISNINGER

Tirsdag, 20. nov 17:00 [Filmens Hus Lillebil] Kjøp i luka på Filmens Hus mange bill. igjen
Torsdag, 22. nov 18:30 [Filmens Hus Tancred] Kjøp i luka på Filmens Hus mange bill. igjen

INFO

Originaltittel:
THIS FILTHY WORLD

USA2006 , 86 min.

Regi: Jeff Garlin

Med: John Waters