Film&Kino Stockfleth's Norsk Filminstitutt Bodin Oslo Kinomatografer First Hotels Dagsavisen smuglesning.no Glitch Productions Svein Kvamme This Way Design

JOY DIVISION

Fantastisk ny dokumentar om det legendariske bandet Joy Division som i løpet av sin korte levetid skapte banebrytende popmusikk og klassiske album som Unknown Pleasures og Closer. Filmen forteller om bakgrunnen til bandet, i tillegg til å gi oss innsikt i den kulturen og tiden de kom fra. Bandet vokste opp i et deprimerende, urbant landskap i Manchester. Gruppens sanger, Ian Curtis, var full av motsetninger. Om dagen jobbet han i sosialtjenesten, om natten helte han sin angst inn i poetiske vendinger. Ingen hørte på hans rop etter hjelp som var bakt inn i sangene hans – før det var for sent. Gjennom sjeldne arkivklipp/bilder,blant annet ikke tidligere viste liveopptak, private bilder og nylig oppdagede lydopptak og intervjuer med de som sto Curtis nærmest, får vi ikke bare historien om et band, men også om byen der alt startet.

Regissør

Grant Gee er født i Plymouth, England, og studerte urban geografi ved universitet i Oxford. Hans dokumentarer om Radiohead (Meeting People Is Easy, 1998) og Gorillaz (Demon Days: Live at the Manchester Opera House, 2005) fikk Grammy-nominasjoner for beste musikkvideoer.

VISNINGER

Tirsdag, 20. nov 21:00 [Filmens Hus Tancred] Kjøp i luka på Filmens Hus visninger ferdig
Onsdag, 21. nov 21:00 [Filmens Hus Tancred] Kjøp i luka på Filmens Hus visninger ferdig

INFO

Originaltittel:
JOY DIVISION

United Kingdom/USA2006 , 93 min.

Regi: Grant Gee

Med: Ian Curtis, Bernard Sumner, Peter Hook, Stephen Morris, Peter Saville, Tony Wilson