Film&Kino Stockfleth's Norsk Filminstitutt Bodin Oslo Kinomatografer First Hotels Dagsavisen smuglesning.no Glitch Productions Svein Kvamme This Way Design

KIKIS BUDSERVICE

Et gledelig gjensyn med en tidlig Studio Ghibli-klassiker. Den lille heksa Kiki må ut i verden og finne ut hvilke evner hun egentlig har. Siden hun fortsatt kun kan fly sopelime og snakke med katten sin, Jiji, begynner hun som flyvende bud. Hun sliter likevel med å skaffe seg kunder og ikke minst venner.
Kiki – den lille heksa har en litt lettere og mer barnevennlig tone enn en del av Miyazakis andre filmer, men den er likevel en strålende vakker og rørende historie om vennskap og lykke. Animasjonen som vanlig av høy standard, og siden mesteparten foregår i luften, florerer det av fantastiske landskap. Til for å nytes på et stort lerret.

Regissør

Hayao Miyazaki, født 1941 i Tokyo, er en av de store drivkreftene bak det legendariske animasjonsstudioet Studio Ghibli. Hans debut som regissør kom i 1979 med The Castle of Cagliostro. Siden har han laget filmer som Min nabo Totoro (1988), Princess Mononoke (1997), Chihro og heksene (2001) og Det levende slottet (2004).

VISNINGER

Søndag, 18. nov 13:00 [Eldorado 1] mange bill. igjen
Lørdag, 24. nov 15:00 [Eldorado 3] mange bill. igjen

INFO

Originaltittel:
MAJO NO TAKKYÛBIN

Japan1989 , 103 min.

Regi: Hayao Miyazaki

Med: Minami Takayama, Rei Sakuma, Keiko Toda