Film&Kino Stockfleth's Norsk Filminstitutt Bodin Oslo Kinomatografer First Hotels Dagsavisen smuglesning.no Glitch Productions Svein Kvamme This Way Design

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

MY BLUEBERRY NIGHTS

Dette er Wong Kar-Wais første engelskspråklige film og en kjærlighetserklæring til amerikansk popkultur. Hong-Kong regissør Wong Kar-Wai (In the Mood for Love) tolker det velkjente roadmovie-konseptet, hvor karakterene legger ut på en fysisk så vel som en indre reise, på sin helt særegne måte. Jeremy (Jude Law) driver en liten kafé i New York, og serverer hver kveld blåbærpai til den unge kvinnen Elizabeth (Norah Jones). En kveld forteller hun ham at hun har mistet sitt livs store kjærlighet. Etter dette slutter hun å komme til Jeremys kafé, og det viser seg at hun har lagt ut på en reise for å glemme fortiden. Spilt inn i New York, Memphis og Nevada, langs den legendariske Route 66.

Regissør

Wong Kar-Wai ble født i Shanghai, er oppvokst i Hong Kong og ble med Happy Together (1997) den første kinesiske filmskaper som vant prisen for Beste Regissør i Cannes. Han har en enorm filmproduksjon bak seg i Kina, og har gjort seg bemerket med bl.a. filmene In the Mood for Love (2000) og 2046 (2004).

VISNINGER

Lørdag, 24. nov 21:10 [Eldorado 3] mange bill. igjen
Søndag, 25. nov 21:00 [Eldorado 1] mange bill. igjen

INFO

Originaltittel:
MY BLUEBERRY NIGHTS

Hong Kong/China/France2007 , 111 min.

Regi: Wong Kar-Wai

Med: Norah Jones, Jude Law, Natalie Portman, David Strathairn, Rachel Weisz

Se trailer