Film&Kino Stockfleth's Norsk Filminstitutt Bodin Oslo Kinomatografer First Hotels Dagsavisen smuglesning.no Glitch Productions Svein Kvamme This Way Design

I´M NOT THERE

Todd Haynes har laget en Bob Dylan-biografi som virkelig fanger hans musikk og personlighet. Seks forskjellige skuespillere portretterer sangeren på ulike stadier i livet, noe som understreker hvordan Dylan hele tiden har fornyet seg som låtskriver. Gjennom å ta i bruk ulike filmstiler gjenskapes også spennvidden i den poetiske fortellerteknikken som kjennetegner Dylans musikk. I’m Not There er en suggererende og herlig utfordrende film som på utradisjonelt vis gjenspeiler Dylan som både låtskriver og menneske. Unikt og med regissørens skeive signatur. Cate Blanchett imponerer som Bob, en tolkning hun fikk pris for beste kvinnelige hovedrolle for ved verdenspremieren på filmfestivalen i Venezia tidligere i høst. Filmen fikk også juryens spesialpris. Filmmusikken er en godtepose for gamle og nye fans, med unike tolkninger av Sonic Youth, Antony & The Johnsons og mange flere.

Regissør

Todd Haynes (f. 1961) debuterte i 1991 med spillefilmen Poison (Vist på OIFF), som vant priser både på Sundance-festivalen og ved filmfestivalen i Berlin. Han har også regissert Safe (1995), Velvet Goldmine (1998) og Far From Heaven (2002).

Offisiell site:
www.imnotthere-movie.com

VISNINGER

Mandag, 19. nov 20:30 [Filmens Hus Tancred] Kjøp i luka på Filmens Hus visninger ferdig
Fredag, 23. nov 20:30 [Eldorado 1] utsolgt!

INFO

Originaltittel:
I´M NOT THERE

USA/Germany2007 , 135 min.

Regi: Todd Haynes

Med: Christian Bale, Cate Blanchett, Richard Gere