Film&Kino Stockfleth's Norsk Filminstitutt Bodin Oslo Kinomatografer First Hotels Dagsavisen smuglesning.no Glitch Productions Svein Kvamme This Way Design

SAVAGE GRACE

I Savage Grace fortelles den utrolige, men sanne historien om Barbara Daly. Hun var modell og aspirerende Hollywood-stjerne da hun giftet seg med mangemillionær Brooks Baekeland. I skyggen av sin ektemann levde hun et utsvevende liv i New York, Paris, Cadaques, Mallorca og London. Når deres eneste sønn Tony ble født, ble det allerede dysfunksjonelle ekteskapet enda mer ekstremt. Tony ble avvist av sin far, og moren ville kurere ham fra hans homoseksualitet. Barbara hadde et mildt sagt bisarrt forhold til sin sønn, noe som ledet til en tragisk hendelse i november 1972.
Julianne Moore briljerer i rollen som Barbara, en kvinne preget av dekadense og dysfunksjon. Den underliggende følelsen av tragedie, blandet med empati for karakterene gjør dette til en uforglemmelig historie om klasse, sjalusi og meget spesielle familieforhold.

Regissør

Tom Kalin, født 1962 i Illinois, er regissør, produsent og kunstner. Hans debut Swoon (vist på OIFF 1992) vant priser på Sundance, i Berlin og i Stockholm. Han jobbet som produsent for Go Fish og I Shot Andy Warhol. Hans videokunst har vært vist på flere gallerier verden over og hans filmer og videoer er kjøpt inn til MoMa i New York og Centre George Pompidou, Paris.

VISNINGER

Onsdag, 21. nov 21:00 [Eldorado 2] mange bill. igjen
Søndag, 25. nov 18:15 [Filmens Hus Tancred] Kjøp i luka på Filmens Hus mange bill. igjen

INFO

Originaltittel:
SAVAGE GRACE

USA2007 , 97 min.

Regi: Tom Kalin

Med: Julianne Moore, Stephen Dillane, Eddie Redmayne