Film&Kino Stockfleth's Norsk Filminstitutt Bodin Oslo Kinomatografer First Hotels Dagsavisen smuglesning.no Glitch Productions Svein Kvamme This Way Design

CHAPTER 27

Den 8. desember 1980 ble John Lennon skutt ned og drept av Mark David Chapman. Chapter 27 skildrer Chapman i de siste dagene før de fatale skuddene falt. Ved utstrakt bruk av voice-over presenteres publikum for en besatt fan hvis virkelighetsoppfatning går i oppløsning. Forklaringen bak Chapmans handlinger søkes delvis i hans besettelse for den berømte romanen The Catcher in the Rye av J. D. Salinger. Filmens tittel spiller på at boken inneholder 26 kapitler, og at Chapman anser tilintetgjørelsen av Lennon som en fullendelse av boken. Hovedrolleinnehaver Jared Leto (Requiem For A Dream) la på seg over 30 kilo for å ligne sin karakter og leverer et sterkt portrett av en forstyrret mann.

Regissør

Jarrett Schaefer ble født i Tyskland, men er oppvokst i USA, hvor han har studert filmmanusskriving. Chapter 27 er hans debut som regissør og manusforfatter.

VISNINGER

Lørdag, 17. nov 21:10 [Eldorado 3] visninger ferdig
Mandag, 19. nov 18:30 [Eldorado 3] visninger ferdig
Tirsdag, 20. nov 21:00 [Eldorado 2] visninger ferdig

INFO

Originaltittel:
CHAPTER 27

USA2007 , 100 min.

Regi: Jarrett Schaefer

Med: Jared Leto, Lindsay Lohan, Judah Friedlander, Ursula Abbott