Film&Kino Stockfleth's Norsk Filminstitutt Bodin Oslo Kinomatografer First Hotels Dagsavisen smuglesning.no Glitch Productions Svein Kvamme This Way Design

JIMMY ROSENBERG - THE FATHER, THE SON AND THE TALENT

Jimmy Rosenberg ble allerede som tiåring spådd en karriere som Django Reinhardts etterfølger. Jimmy var et enormt talent på gitar og turnerte snart til små og store konsertscener rundt i verden. Han spilte første gang i Oslo, på Djangofestivalen 12 år gammel. Da han som tenåring skrev en stor kontrakt med plateselskapet Sony, begynte ting å gå galt.
Vi møter ham ti år seinere. Han er 26 år, sliter med narkotika, er pasient ved en psykiatrisk institusjon og har ikke sett sine barn på flere år. Samtidig slippes hans far ut etter åtte år i fengsel, og de har begge et ønske om å få orden på livet.
Jimmy Rosenberg er et sårt og ærlig portrett av et vidunderbarn som ikke tålte suksess. Gjennom en blanding av unike arkivbilder og ferske intervjuer med Jimmy, tegnes et skremmende bilde av hvordan din største gave også kan være din verste fiende.
Denne dokumentaren hadde verdenspremiere på Paradiso i Amsterdam 5. mars 2007. Etter filmen hadde Jimmy Rosenberg en konsert, som vil komme på DVD, «Jimmy Rosenberg is Back». 

Regissør

Jeroen Berkvens, født 1968 i Nederland, er dokumentarfilmskaper og debuterte med A Skin to Few: The Days of Nick Drake (vist på OIFF) i 2000. Jimmy Rosenberg - The Father, The Son and The Talent er hans tredje film.

VISNINGER

Fredag, 16. nov 21:00 [Filmens Hus Lillebil] Kjøp i luka på Filmens Hus mange bill. igjen
Lørdag, 24. nov 21:10 [Filmens Hus Lillebil] Kjøp i luka på Filmens Hus mange bill. igjen
Søndag, 25. nov 13:30 [Filmens Hus Lillebil] Kjøp i luka på Filmens Hus mange bill. igjen

INFO

Originaltittel:
JIMMY ROSENBERG: DE VADER, DE ZOON & HET TALENT

Netherlands2006 , 78 min.

Regi: Jeroen Berkvens

Med: Jimmy Rosenberg