Film&Kino Stockfleth's Norsk Filminstitutt Bodin Oslo Kinomatografer First Hotels Dagsavisen smuglesning.no Glitch Productions Svein Kvamme This Way Design

DANSEFEBER

Dansefeber tar for seg det (for mange) forunderlige miljøet rundt barnedanskonkurranser. Miss Elizabeths danseskole har vunnet konkurransen Sanosafe Troupe Spectacular de siste fem årene, og også i år styrer hun med jernhånd elevene mot seier. Ikke langt unna, på Mr. Jonathons danseskole, er stemningen en helt annen. Jonathon har en visjon om at dans kan bidra til å redde verden, derfor prøver danserne hans for eksempel å formidle grusomhetene ved dyreforsøk gjennom dans. Men omringet av overambisiøse mødre, smågale assistenter og rivaliserende dansere, har han ingen lett jobb. Vil Elizabeths jerndisiplin nok en gang føre til seier, eller er det Jonathons dans om kvinnefrigjøring i Afghanistan som trekker det lengste strået? Filmen er morsom og balanserer fint mellom komisk-groteske observasjoner og kjærlighet til miljøet den beskriver.

Regissør

Darren Ashton er en av Australias ledende regissør for tiden. Hans kortfilm The Extra har vunnet mange priser. Razzle Dazzle er hans andre spillefilm.

Offisiell site:
www.razzledazzle.net.au

VISNINGER

Søndag, 18. nov 15:15 [Eldorado 1] visninger ferdig
Onsdag, 21. nov 18:30 [Eldorado 3] visninger ferdig

INFO

Originaltittel:
RAZZLE DAZZLE: A JOURNEY INTO DANCE

Australia2007 , 90 min.

Regi: Darren Ashton

Med: Kerry Armstrong, Ben Miller, Shayni Notelovitz, Denise Roberts